Ondernemers die een laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen aanleggen of hier advies over willen, kunnen vanaf 24 september 2024 de nieuwe subsidie SPRILA aanvragen. De Subsidieregeling voor Private Laadinfrastructuur bij bedrijven (SPRILA) heeft 2 onderdelen: Advies en Aanschaf.

Exploitanten van een laadinfrastructuur kunnen in aanmerking komen voor SPRILA Aanschaf als de laadinfrastructuur is bestemd voor eigen voertuigen of voertuigen van werknemers en is geplaatst op eigen of gehuurd terrein dat niet te allen tijde publiek toegankelijk is. Er kan subsidie worden aangevraagd voor een deel van de kosten voor de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen en de aanleg hiervan. Bij SPRILA Aanschaf bepaalt het subsidiebedrag het moment waarop aanvraag kan worden gedaan. Bij een subsidiebedrag lager dan € 25.000, kan achteraf subsidie worden aangevraagd. Bij een subsidiebedrag hoger dan € 25.000, moet subsidie worden aangevraagd vóór de werkzaamheden starten. Als ook milieu-investeringsaftrek is aangevraagd, wordt het vaste percentage milieu-investeringaftrek van 11,25%, berekend over de in aanmerking komende investeringskosten, afgetrokken van het subsidiebedrag.

SPRILA Advies is voor ondernemers die advies willen over het aanleggen van een laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen op eigen of gehuurd terrein. Met deze regeling kan tot maximaal 50% van de advieskosten van een externe adviseur worden vergoed. Beide SPRILA-regelingen zijn er ook voor concessiehouders van openbaar vervoer.

SPULA voor publiek toegankelijke laadlocaties

Naast de SPRILA is er de Subsidieregeling Publieke Laadinfrastructuur zwaar vervoer (SPULA). Deze regeling is voor de aanleg van publiek toegankelijke laadlocaties voor zware elektrische voertuigen. De SPULA opent op 1 oktober 2024.

Meer informatie op de site van de RVO.

Bron: RVO

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Subsidies

9

Gerelateerde artikelen