Het UWV meldt dat er twee formulieren sinds deze maand ook online beschikbaar zijn. Verder is er een nieuw formulier gepubliceerd.

In het werkgeversportaal van het UWV zijn de volgende formulieren online in te vullen:

  1. ‘Machtiging voor aanvraag doelgroepverklaring loonkostenvoordeel (LKV)’
    Dit formulier staat onder de volgende dienst: Participatiewet en Wajong. De werkgever gebruikt dit formulier wanneer hij als gemachtigde een doelgroepverklaring LKV voor zijn werknemer wil aanvragen. Tot en met 16 september 2024 kan hij het formulier ook nog downloaden, printen en via de post naar het UWV sturen.

  2. ‘Aanvragen functieongeschiktheidsadvies Overheid en Onderwijs (O&O)’
    Dit formulier staat onder de dienst Re-integratie, WIA, deskundigenoordeel, WAO. Dit formulier is bedoeld voor werkgevers in de sector Overheid & Onderwijs die een advies over de medische geschiktheid van een werknemer willen aanvragen. Tot en met 27 september 2024 kan de werkgever het formulier ook nog downloaden, printen en via de post naar ons sturen.

Het formulier ‘Aanvragen beslissing arbeidsgeschiktheid voor het eigen werk van (ex-)werknemer’ is nieuw en bedoeld voor eigenrisicodragers voor de Ziektewet. De werkgever gebruikt dit formulier als zijn bedrijfsarts of arbodienst van mening is dat een (ex-)werknemer het eigen werk weer kan doen en de werkgever hierover een beslissing wil aanvragen.

Bron: UWV

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Sociale zekerheid arbeidsongeschiktheid, Premieheffing, Salarisadministratie

177

Gerelateerde artikelen