De subsidie op grond van de Beleidsregel tegemoetkoming amateursportorganisaties en verhuurders sportaccommodaties is uitgebreid met de periode 1 november 2021 tot en met 31 januari 2022. Dat staat in een gewijzigde regeling van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het kabinet heeft besloten dat sportverenigingen extra ondersteund dienen te worden om de financiële gevolgen die zij ondervinden door de maatregelen om de verdere verspreiding van COVID-19 te beperken. Om amateursportorganisaties te ondersteunen, is de Beleidsregel tegemoetkoming amateursportorganisaties en verhuurders sportaccommodaties (Beleidsregel TASO en TVS) opgesteld.

Om het verlies aan inkomsten te compenseren stelt het kabinet in deze vierde tranche een financiële bijdrage beschikbaar voor:

  • de financiële schade van amateursportorganisaties die tijdens de periode van 1 november 2021 tot en met 31 januari 2022 een omzetverlies van minimaal 10% hebben geleden ten opzichte van de periode van 1 november 2019 tot en met 31 januari 2020 (TASO); en
  • de gederfde huurinkomsten van gemeenten, sportbedrijven en particuliere verhuurders tijdens de periode van 1 november 2021 tot en met 31 januari 2022 (TVS).

De tegemoetkoming van de TASO is minimaal €1.500 en maximaal €24.000. Voor de berekening van de financiële schade wordt niet langer gekeken naar de optelsom van vaste lasten, personeelskosten, bondsafdrachten en kantineresultaat. In plaats daarvan bedraagt de financiële schade een vast percentage van de totale inkomsten van de aanvrager in het laatst afgesloten boekjaar dat voorafgaat aan de corona-uitbraak.

Uitvoering van de regelingen ligt bij de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Bron: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen, Sociale zekerheid algemeen

Dossiers: Corona

7

Gerelateerde artikelen