Zeeland gaat de provincies Noord-Brabant en Limburg benaderen over het voornemen van de Vlaamse regering om voor buitenlandse automobilisten een wegenvignet verplicht te stellen. Gedeputeerde Harry van der Maas (mobiliteit) zei vrijdag in een commissievergadering dat Vlaanderen dergelijke plannen eerder heeft gehad en dat Zeeland toen samen met Brabant, Limburg en de ANWB heeft geageerd.

"Daarom gaan we die partijen opnieuw benaderen om te bekijken of we weer samen kunnen optrekken", zei Van der Maas. "We zijn in Zeeland als provinciebestuur tegen tolheffing, want die zal negatief uitpakken voor de Zeeuwen. Juist daarom werken we aan een tolvrije Westerscheldetunnel."

Eerder deze week had de nieuwe Vlaamse minister van Mobiliteit Annick De Ridder gezegd dat ze buitenlandse automobilisten via een vignet wil laten meebetalen aan het gebruik van de Vlaamse wegen. De Ridder zei dat ze hierover zo snel mogelijk gaat overleggen met de andere gewesten in België.

BBB-Statenlid Mascha Boone had de kwestie in de commissievergadering aan de orde gesteld. Ze zei dat veel Zeeuwen over de Vlaamse wegen rijden en dat haar partij daarom niet blij zou zijn als het wegenvignet wordt ingevoerd. "Wat gaan we hieraan doen als provincie", vroeg Boone aan het dagelijks provinciebestuur.

Bron: ANP

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingheffing van motorrijtuigen

85

Gerelateerde artikelen