De vaststelling van TVL Q2 2021 is deze week begonnen, zo meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zo'n 58.000 ondernemers ontvangen de komende weken een mail met het verzoek de vaststelling in te dienen. Hiermee geven zij de werkelijke omzet over de periode april tot en met juni 2021 door.

Het doorgeven van de werkelijke omzet moet uiterlijk op 11 januari 2022 gebeuren. Ondernemers met een TVL-aanvraag van € 125.000 of meer moeten het accountantsproduct direct meesturen bij het indienen van de vaststelling. Dit geldt voor alle ondernemers, mkb-bedrijven en grote ondernemingen. Zij kunnen het accountantsproduct vinden op de website van de NBA.

Ondernemers krijgen na de indiening bericht van de RVO over het definitieve bedrag waar zij recht op hebben. Is het omzetverlies gelijk aan de schatting in de aanvraag, dan behouden zij het voorschot van 80% dat zij kregen na hun aanvraag. Daarnaast krijgen zij de laatste 20%. Is het werkelijke omzetverlies hoger, dan gaat de subsidie ook omhoog. Is het omzetverlies van de ondernemer lager gebleken dan vooraf ingeschat, dan krijgen zij minder dan 20% uitgekeerd of moeten zij (een deel van) het voorschot terugbetalen.

Bron: RVO

Informatiesoort: Nieuws

Rubriek: Belastingrecht algemeen, Sociale zekerheid algemeen

Dossiers: Corona

0

Gerelateerde artikelen