Op 9 juli 2024 is nummer 7535 verschenen. In deze aflevering zijn de volgende bijdragen opgenomen:

  • Mr. J.D. Baron & mr. L.H.M. Heijligers - De juridische aspecten bij de bekendmaking van de belastingaanslag
    In deze bijdrage gaan de auteurs in op het proces van de bekendmaking van de belastingaanslag, het belang en de gevolgen daarvan. Zij besteden niet alleen aandacht aan de wettelijke regels omtrent dit onderwerp, aangevuld met belangrijke (bewijsrechtelijke) kaders uit de jurisprudentie, maar ook aan het onderzoek naar een mogelijk volgende alternatieve wijze van bekendmaking van belastingaanslagen en de rol van de (toekomstige) regels omtrent elektronisch berichtenverkeer in het belastingrecht.
  • J.R. Goudsmit LLM & L.P.J. Stuifzand LLM - Uitgesloten entiteiten in Pijler 2, geen uitgemaakte zaak
    In dit artikel gaan de auteurs in op de regels voor uitgesloten entiteiten in het kader van Pijler 2, waarbij specifiek aandacht wordt besteed aan de (vastgoed)investeringspraktijk. Zij bespreken enkele praktische knelpunten en concluderen, mede aan de hand van een aantal casusposities, dat de regels in hun huidige vorm onvoldoende recht doen aan de gevarieerde praktijk.
  • Mr. N. van den Hoek - Invordering naar de belastingrechter: cultuuromslag bij de ontvanger nodig
    De auteur bespreekt de in 2016 aangenomen wet die het mogelijk maakt dat de belastingrechter in 2027 bevoegd wordt in geschillen over uitstel van betaling en kwijtschelding van belasting- en toeslagschulden. Aan de hand van het veranderende invorderingslandschap wordt vooruitgekeken naar wat ons te wachten staat op dit gebied. De auteur stelt dat een cultuuromslag bij de ontvanger nodig is om te voorkomen dat de belastingrechtspraak vastloopt door een grote toestroom aan nieuwe zaken.
  • Parlementair

Producten: WFR-signaleringen

130