Hof ’s-Hertogenbosch oordeelt dat gebreken in de kilometeradministratie ertoe leiden dat deze onvoldoende betrouwbaar is om als bewijs te dienen. Hierbij is het niet van belang dat de verkeerde kilometervermeldingen niet in het voordeel zijn van belanghebbende.

Belanghebbende, X, stelt een auto ter beschikking aan zijn werknemer. In het arbeidscontract van deze werknemer staat een verbod op privégebruik van de auto. De werknemer heeft een rittenregistratie bijgehouden welke niet (geheel) aan de wettelijke eisen voldoet. De inspecteur corrigeert de bijtelling voor privégebruik auto en legt aan X een naheffingsaanslag op vanwege een onjuiste afdracht loonheffingen. In geschil is de vraag of belanghebbende heeft doen blijken dat met de auto minder dan 500 kilometer in privé is gereden in 2011.

Het hof oordeelt in navolging van de rechtbank dat de gebrekkige kilometeradministratie onvoldoende betrouwbaar is om als bewijs te dienen. Het is niet van belang dat de verkeerde kilometervermeldingen in de rittenregistratie niet in het voordeel zijn van X. Dat voor het jaar 2010 een vergelijkbare rittenregistratie is geaccepteerd door de inspecteur, is volgens het hof ook niet relevant. Het beroep van belanghebbende wordt ongegrond verklaard.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Uitvoeringsregeling loonbelasting 2011 3.13

Wet op de loonbelasting 1964 13bis

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Loonbelasting

Instantie: Hof 's-Hertogenbosch

Editie: 10 maart

15

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen