Hof Amsterdam constateert dat de woningen die X in eigendom heeft in hetzelfde gebied liggen als de referentieverkopen. Met het waardedrukkend effect van fijnstof en de hoeveelheid vliegverkeer rondom Schiphol houdt de heffingsambtenaar daarom voldoende rekening.

X is eigenaar van diverse woningen en grondpercelen en is het niet eens met de WOZ-waarde. Voor de woningen geeft hij aan dat sprake is van fijnstof en overlast van vliegverkeer nabij Schiphol. De heffingsambtenaar draagt een aantal referentieverkopen aan die in hetzelfde gebied liggen als de woningen van X. Eén van de woningen heeft een slechte onderhoudsstaat. De heffingsambtenaar kent aan deze woning de kwalificatie slecht toe, terwijl hij bij de referentieverkopen de kwalificatie gemiddeld hanteert. De kuubprijs komt daarmee uit op € 87. De kuubprijs van de referentiewoningen ligt rond de € 600.

Hof Amsterdam oordeelt dat de heffingsambtenaar voldoende rekening houdt met de overlast van Schiphol. Immers de referentiewoningen liggen in hetzelfde gebied als de woningen van X. De overlast komt daarmee tot uitdrukking in de koopprijs van de referentiewoningen. De heffingsambtenaar houdt voldoende rekening met de slechte onderhoudsstaat van één van de woningen van X. Dit blijkt uit de gehanteerde kwalificatie ‘slecht’ en het verschil in kuubprijs. Het hoger beroep is ongegrond.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet waardering onroerende zaken 17

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Waardering onroerende zaken

Instantie: Hof Amsterdam

Editie: 25 mei

6

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen