Rechtbank Gelderland oordeelt dat X nv niet aantoont dat zij door de cisisheffing wordt geconfronteerd met een individuele en buitensporige last. X nv heeft haar standpunt namelijk slechts zeer beperkt cijfermatig onderbouwd.

X nv maakt onderdeel uit van het A-concern, en verricht activiteiten op het gebied van verzekeringen. In 2013 moet X nv € 1.922.018 aan pseudo-eindheffing hoog loon (crisisheffing) betalen. X nv stelt dat er sprake is van een individuele en buitensporige last. Zij wijst er daarbij op dat het A-concern een moeilijke periode doormaakt en dat vele werknemers zijn ontslagen.

Rechtbank Gelderland oordeelt dat X nv niet aantoont dat zij door de cisisheffing wordt geconfronteerd met een individuele en buitensporige last. Volgens de rechtbank is er weliswaar sprake van een substantieel bedrag aan te betalen crisisheffing, maar heeft X nv haar standpunt slechts zeer beperkt cijfermatig onderbouwd. Volgens de rechtbank is dan niet vast te stellen in welke mate X nv wordt getroffen, en moet dit voor rekening van X nv komen, nu de bewijslast op haar rust. De aanslag blijft in stand.

Lees ook HR 29 januari 2016, nr. 15/00340, V-N 2016/7.17 en 15/03090, V-N 2016/7.18TaxVisions editie 5 februari 2016 en het thema Eindheffingen: Loonbelasting heffen van de werkgever.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet op de loonbelasting 1964 32bd

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Loonbelasting

Instantie: Rechtbank Gelderland

Editie: 12 december

4

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen