Er komt een onderzoek naar de signalen dat de CAF 11-dossiers onvolledig zijn. Dit onderzoek zal door de Auditdienst Rijk of een andere instantie worden uitgevoerd. Dat schrijft minister Hoekstra van Financiën aan de Tweede Kamer in een brief over de verstrekking van de dossiers.
Op 9 januari 2020 heeft de minister aangegeven dat 13 CAF 11-dossiers niet tijdig verstrekt konden worden (zie ook V-N Vandaag 2020/66). Vrijdag 17 januari 2020 hebben 12 gedupeerde ouders hun dossier alsnog ontvangen. Eén dossier blijkt complexer dan verwacht. Het streven is om dit dossier voor 1 maart te verstrekken.
De dossiers zijn persoonlijk overhandigd door een medewerker van de Belastingdienst/ Toeslagen. Bij het dossier is een brief verstrekt met een toelichting op de werkwijze en de inhoud van het dossier. Verder is een afkortingenlijst bijgevoegd, alsmede een samenvatting van de persoonlijke situatie die antwoord geeft op de vraag waarom er toeslag moest worden terugbetaald en of iemand als fraudeur is aangemerkt.
Ieder dossier wordt individueel samengesteld. Het samenstellen en kunnen verstrekken van dossiers is complexer gebleken dat gedacht. Een zorgvuldige wijze van het verstrekken van de dossiers staat echter voorop.
[Nieuwsbron] [Nieuwsbron] [Nieuwsbron] [Nieuwsbron]
Informatiesoort: VN Vandaag
Rubriek: Belastingrecht algemeen, Toeslagen en zorgverzekeringswet
Regelgevende instantie: Ministerie van Financiën
Editie: 21 januari