Hof Den Haag oordeelt dat de gemeente het verschil in ligging tussen de woning van X en het best bruikbare vergelijkingsobject onvoldoende tot uitdrukking heeft gebracht in de vastgestelde WOZ-waarde.

X is eigenaar van een hoekwoning in de gemeente Alphen aan den Rijn. De gemeente heeft de WOZ-waarde 2015 vastgesteld op een bedrag van € 291.000. Volgens X moet de waarde € 257.000 zijn.

Hof Den Haag oordeelt dat de gemeente het verschil in ligging tussen de woning van X en het best bruikbare vergelijkingsobject onvoldoende tot uitdrukking heeft gebracht in de vastgestelde WOZ-waarde. Bij de rechtbank is namens de heffingsambtenaar verklaard dat X vanuit zijn woning een prachtig uitzicht heeft over de polder. Ter zitting bij het hof heeft X aan de hand van foto's echter aannemelijk gemaakt dat van een prachtig uitzicht helemaal geen sprake is. Het verschil in ligging met het best vergelijkbare vergelijkingsobject rechtvaardigt echter niet een verlaging van de WOZ-waarde naar € 257.000 zoals X heeft bepleit. Het hof stelt de WOZ-waarde in goede justitie vast op € 275.000.

[Bron Uitspraak]

Wetsartikelen:

Wet waardering onroerende zaken 17

Informatiesoort: VN Vandaag

Rubriek: Waardering onroerende zaken

Instantie: Hof Den Haag

Editie: 11 oktober

9

Inhoudsopgave van deze editie

Gerelateerde artikelen