Op donderdag 5 mei verschijnt nummer 7429. In deze aflevering zijn de volgende bijdragen opgenomen:

Binnenkort in het weekblad

Good Practices Fiscale Beheersing: de Belastingdienst en het goede voorbeeld

Het horizontale toezicht kennen we inmiddels al een tijdje, maar één belangrijke vraag bleef tot nu toe onbeantwoord: hoe beoordeelt de Belastingdienst de kwaliteit van de fiscale beheersingsmaatregelen die belastingplichtigen treffen? Wanneer voldoet een
tax control framework aan de eisen, wat maakt een organisatie voldoende in control? De onlangs verschenen Good Practices Fiscale Beheersing geven volgens mr. drs. R. Hein een eerste antwoord op deze belangrijke praktijkvragen. Het document biedt (expliciete) handreikingen, maar geeft ook inzicht in enkele (impliciete) veronderstellingen en verwachtingen van de fiscus.

Inflatie en fiscale winst

Na lange tijd van relatieve afwezigheid steekt inflatie weer de kop op. Ook ondernemers worden erdoor geraakt. In deze bijdrage onderzoeken mr. dr. C. Bruijsten en dr. F.J. Elsweier wat inflatie betekent voor ondernemers en in hoeverre bij de fiscale winstbepaling rekening kan worden gehouden met de koopkrachtdaling van de euro. Ook onderzoeken zij welke maatregelen de wetgever eerder heeft genomen om de negatieve gevolgen van inflatie voor ondernemers in te dammen en werpen zij een blik op de mogelijkheden in de toekomst.

Bron: WFR-signalering

Producten: WFR-signaleringen

23