Op 5 september 2023 is nummer 7492 verschenen. In deze aflevering zijn de volgende bijdragen opgenomen:

  • Dr. D. Molenaar - Artiesten en sporters niet in het verdrag met België
  • Prof. dr. L.G.M. Stevens - Premiestelsel zorgkosten is aan herziening toe
    Deze bijdrage analyseert de beleidsstappen die nodig zijn als de aanbeveling van de Raad voor de Volksgezondheid & Samenleving wordt gevolgd om de nominale zorgpremies te vervangen door inkomensafhankelijke premies. Daarbij worden de mogelijkheden verkend om dit binnen het gecompliceerde premiestelsel voor elkaar te krijgen. Als die stappen haalbaar zijn, komt een ambitieuzer perspectief binnen bereik om het belastingstelsel te vereenvoudigen door de loonheffingen te stroomlijnen en te uniformeren.
  • Mr. T.C. Hoogwout - Gecertificeerde onroerende zaken in box 3
    Hoe moet de heffing in box 3 plaatsvinden als onroerende zaken worden gecertificeerd en het administratiekantoor voor de verkrijging hiervan een lening is aangegaan? Moet in dat geval de waarde van het certificaat als ‘overige bezitting’ in box 3 in aanmerking wordt genomen, of moet de gehele waarde van de onroerende zaak als ‘overige bezitting’ en de lening als ‘schuld’ in aanmerking worden genomen? In dit artikel wordt de behandeling van certificaten in box 3 besproken.
  • D.J. van Bergen MSc - Solidariteitsbijdrage of solidariteitsbelasting?
    In deze bijdrage gaat de auteur in op vraag of de tijdelijke solidariteitsbijdrage – volgend uit Verordening (EU) 2022/1854 – is gebaseerd op de juiste rechtsgrond, waarbij de vraag of de ‘bijdrage’ moet worden aangemerkt als ‘belasting’ centraal staat.
  • Rubriek Parlementair

Producten: WFR-signaleringen

146