Op 24 oktober 2023 is nummer 7499 verschenen. In deze aflevering zijn de volgende bijdragen opgenomen:

  • Rutger Hafkenscheid - De Klassieker en de paradox van antimisbruikwetgeving
    De auteur maakt een vergelijking tussen het staken van de voetbalwedstrijd 'De Klassieker' in het weekend van 24 september 2023 en de invoering van artikel 10a Vpb ter voorkoming van fratsen van belastingplichtigen om renteaftrek-zonder-heffing-elders te creëren met bedrijfseconomisch nutteloze maar fiscaal aantrekkelijke leningen. De vergelijking en de paradox ligt in het doel om met duidelijke regels gedrag te voorkomen en het resulteert in het uitlokken ervan. Hoe paradoxaal…
  • Dr. L.C. van Hulten & prof. mr. dr. M.F. de Wilde - Pijler 2 in context
    In deze bijdrage plaatsen de auteurs het aanhangige wetsvoorstel Wet minimumbelasting 2024 (Pijler 2) ter implementatie van een alternatieve minimumwinstbelasting in de Nederlandse wetgeving in een bredere context.
  • Mr. D. Braakman - Op kosten van (on)gelijk: de proceskostenvergoeding in fiscale (boete)zaken nader bekeken
    In dit artikel bespreekt de auteur aan de hand van het wettelijk kader en de parlementaire geschiedenis in welke gevallen een belastingplichtige in fiscale procedures recht heeft op een proceskostenvergoeding.
  • W. van Hoeflaken - 150-jarig bestaan VHMF
    ‘De Belastingdienst moet de algemene beginselen van behoorlijk bestuur en de autonomie van de belastinginspecteur weer meer centraal stellen’, aldus Peter Essers, hoogleraar belastingrecht aan Tilburg University tijdens de viering van het 150-jarig bestaan van de VHMF.
  • Rubriek Parlementair

Producten: WFR-signaleringen

160