Op 31 oktober 2023 is nummer 7500 verschenen. In deze aflevering zijn de volgende bijdragen opgenomen:

  • Peter Essers - Inflatieneutrale belastingheffing
    De auteur gaat als senator in de Eerste Kamer bij de behandeling van het Belastingplan in het debat met Staatssecretaris Marnix van Rij van Fiscaliteit en Belastingdienst in op het onderwerp ‘inflatie en belastingen’ en betreurt dat niet wordt overgegaan tot een inflatieneutrale belastingheffing.
  • Prof. dr. mr. R.E.C.M. Niessen - Herstel kinderopvangtoeslag een nieuw drama?
    Na het ‘Ongekend onrecht‘ van de kinderopvangtoeslag dreigt zich een nieuwe ramp te voltrekken. De hersteloperatie vergt enorm veel tijd en veel gedupeerde ouders en kinderen moeten nog jaren wachten op de afhandeling van hun zaak. De auteur bespreekt de verschillende fasen die in elke zaak moeten worden doorlopen.
  • Prof. dr. Q.W.J.C.H. Kok - Opties in de aanmerkelijkbelangsfeer en de deelnemingssfeer
    De behandeling van opties in de aanmerkelijkbelangregeling is wetgeversrecht, terwijl de behandeling van opties in de deelnemingsvrijstelling is vormgegeven door de Hoge Raad. In deze bijdrage vergelijkt de auteur de twee regimes en vraagt zich af wie beter werk heeft afgeleverd: de wetgever of de Hoge Raad?
  • Mr. T.G. van Laarhoven - Arbeidskorting voor de vakantiewoning van een EU-inwoner
    Een buitenlands belastingplichtige uit de landenkring met inkomen uit arbeid komt in aanmerking voor arbeidskorting en/of inkomensafhankelijke combinatiekorting. Die kortingen zijn afhankelijk van het wereldarbeidsinkomen. Nederlands arbeidsinkomen is niet vereist.
    Rubriek Parlementair

Producten: WFR-signaleringen

156