Op 19 maart 2024 is aflevering 7519 verschenen. In deze aflevering zijn de volgende bijdragen opgenomen:

  • Mr. C.B. Bavinck - Parket is streng voor Herstelwet en Overbruggingswet box 3
    Zowel A-G Wattel als A-G Pauwels is van mening dat de Herstelwet in strijd is met het EVRM. Zij hebben dat niet gebaseerd op de terugwerkende kracht van de Herstelwet maar op de inhoud van de wet zelf. Hierdoor is volgens hen ook de Overbruggingswet in strijd met het EVRM. Ik ben niet zeker van dat laatste. Maar de Herstelwet is vanwege de terugwerkende kracht zeker in strijd met het EVRM. Wanneer de Hoge Raad de conclusies volgt, zal de uitvoering daarvan onuitvoerbaar zijn. De auteur gaat verder in op de vraag of een meerjarenbenadering niet beter zou zijn. En wellicht ook uitvoerbaar.
  • Mr. C.M. Bergman - Aanpak ‘no cure, no pay’-problematiek in de WOZ
    Het aantal door 'no cure no pay'-bureaus ingediende bezwaren tegen WOZ-beschikkingen is al jaren stijgende en was het afgelopen jaar ongekend hoog. Op 1 januari 202
    is de Wet herwaardering proceskostenvergoeding WOZ en bpm in werking getreden, waarin de (proces)kostenvergoeding en de vergoeding van immateriële schade voor WOZ-zaken is verlaagd. In deze bijdrage wordt ingegaan op de aanleiding en het doel van deze wet, de inhoud van de maatregelen en welke aanvullende maatregelen mogelijk nog volgen. Ook komen de recente ontwikkelingen in de rechtspraak aan bod en wordt ingegaan op wat dit alles betekent voor de rechtsbescherming van belanghebbenden in WOZ-zaken.
  • W. Boei LL.M - Nog even over dat vliegtuig
    Reactie op het artikel ‘Over vliegtuigen, kostprijsbepaling en valutaresultaten’ van mr. dr. B.F.M. Coebergh & prof. mr. G.T.K. Meussen, WFR 2023/333.
    Met naschrift van mr. dr. B.F.M. Coebergh & prof. mr. G.T.K. Meussen
  • Rubriek Parlementair

Producten: WFR-signaleringen

152